Måske er vores horisont for kort..

 Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R): Måske er vores horisont for kort.

Download artikel som pdf.

Som Martin Lidegaard ser det, er staten som bygherre ikke god nok til at opstille langsigtede rammer for hvilke vilkår, der gælder indenfor byggeriet.

-Selvfølgelig er det ikke en let øvelse at opstille rammer for det, der skal gælde om ti eller 15 år. Lovgivning er vanskeligt, måske nærmest en særlig kunstart, men hvis det lykkes, hjælper det jo alle parter og gør god gavn på mange områder. Jeg vil tillade mig at fremhæve energisektoren. Mange lande kigger misundeligt på os. Måske kunne vi komme i den samme position, når vi taler byggeri. Det kræver et samspil mellem lovgiverne og entreprenørbranchen, og vi skal holde fast i, at det er branchen, der kan finde løsningerne. Politikerne skal sikre de rigtige rammer, siger Martin Lidegaard.

Han understreger, at byggebranchen for ham udgør et område, hvor han godt kunne være bedre klædt på til diskussion. Alligevel vover han et øje:

-Mange steder i den offentlige sektor er vores investeringshorisont for kort. Vores vedligeholdelsesindsats er også for kortsigtet, så samlet set er vores indsats ikke god nok. Kunne man forestille sig, at der kom nye investorer ind i kampen? Nye ejerformer, nye samarbejdsformer. Og kunne de sikre bedre kvalitet og større perspektiver på offentligt byggeri, spørger Martin Lidegaard.
 

Comments are closed.