Reduce but use with us
Konference 6. juni

Cirka 40 procent af den samlede CO2-udledning kommer fra energiforbruget i private og offentlige bygninger. Aarhus har sat sig et af landets mest ambitiøse klimamål og vil være C02-neutral i 2030. Dette stiller store krav til renovering og nybyggeri de kommende år – og ikke mindst til udviklingen og realiseringen af den nye havnebydel.

Aarhus Kommune, Arealudvikling, Energinet.dk, Aarhus Vand, NCC og Co-Create Construction inviterer til konference i Isbjerget den 6. juni 2012. Området er en byggeplads frem til 2013, hvor både P-kælder og boliger står klar til indflytning i et af pejlemærkerne i den nye bæredygtige havnebydel.

Kom og se resultaterne og få et indblik i, hvad der skal til for at skabe nye og levende bymiljøer. Aarhus er allerede godt i gang med at tage det næste kvantespring som attraktiv metropol.

Download programmet som pdf.
Download pdf fra de enkelte oplæg – se link under hvert program punkt nedenfor. 

Læs artikler:
Klip fra debatten i kælderen
Du skal være med, når din bolig bliver født
Asfalt har flere liv
Et kig på fremtiden med bind for øjnene

Se et sammenklip fra dagen:

Se billeder fra dagen:

Konference

– om fremtidens byudvikling, kulturliv, beboerhverdag, energi- og ressourceforbrug, entreprenørskab og klima – det indre og det ydre…

På konferencen kunne du:

  • møde andre fremsynede bymennesker fra det politiske miljø, erhvervs- og kulturlivet.
  • se hvordan unge arkitekter og ingeniører udfordrer entreprenører og byplanlæggere for at fremtidssikre Aarhus’ nye havnebydel, når det gælder energi, ressourcer og klimaforandringer.
  • høre toneangivende politikeres konkrete bud på, hvordan vi får mere energirigtig vækst og byggeri til Aarhus.
  • få indblik i hvordan hindringer takles, når det gælder
  • beslutninger, udbud og finansiering.
  • opleve de nyeste muligheder for simulering og digitalisering af konstruktion og materialeoptimering, når det handler om bæredygtig og ansvarlig byudvikling.
  • netværke med professionelle fra hele landet, der måske har løsninger, inspiration og tilgange, du har brug for.
  • workshoppe om helt ny viden, spændende cases, teknologi, fremtidsforskning og nytænkning – og bidrage i debatter.
     

Program

Ordstyrer: Mikael Kamber

Velkommen
v. Palle Bjerre Rasmussen,sektionsdirektør, Byggeri Vest, NCC Construction

Introduktion til Isbjerget 
v. Mikkel Frost, Cebra. Download pdf.

Ejerskab skaber vækst og kraft
”Hovedkvarters-tænkning” er den almindelige måde at tage fat på. ”Top-down” er nemmest, mens ”bottum-up” er rigtig svært – til gengæld er det i bøvlet, at de gode diskussioner finder sted. ”What’s in it for me” er et vilkår, de fleste kan forholde sig aktivt til, og et godt ejerskab kan funderes i fremtidens decentrale og fællesskabsbaserede samfund.
v. Søren Hermansen, Energiakademiet, Samsø. Download pdf.

Make more use
“Make more use” outlines opportunities to completely change consumption as we know it. First, we change the cycle and economy of production and consumption. Second, we change the culture of consumption by putting ”new offers” on the street (på engelsk).
v. Dominic Balmforth, Director, susturb.com, and partner, House of Futures. Doanload pdf.

9 Workshop-spor 

 Visionerne for Aarhus Kommunes byudvikling
Aarhus har en ambition om frem mod 2030 at vokse med 75.000 indbyggere. Netop nu oplever byen intet mindre end et byggeboom af historiske dimensioner, hvilket vil sige projekter for omkring 30 mia. kr. Byudvikling, vækst og klimaudfordring er på dagsordenen.
v. Arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen, Aarhus Kommune. Download pdf.

Debat
Debatpanel med Bente Lykke Sørensen/ Aarhus Kommune, Kim Behnke/Energinet.dk, Mads Thimmer/Innovation Lab, Søren Hermansen/Energiakademiet, Martin Manthorpe/NCC. 

 

Workshops

Arealudvikling Aarhus
Om byudviklingsstrategier og bæredygtighed med udgangspunkt i den nye
bydel på havnefronten. Download pdf.

Aarhus Vand
Energibesparelser, spildevand og CO2-neutralitet kræver nytænkning. Aarhus Vand er i gang og præsenterer strategien og udviklingsplanerne. Vandselskabets muligheder og rolle i kommunens CO2-plan er til debat. Download pdf.

Merkur Andelskasse
Hvordan kan et pengeinstitut fremme grøn byudvikling? Merkur arbejder med innovativ produktudvikling inden for bl.a. miljø og klima. Workshoppen vil bl.a. fokusere på, om finansieringsprodukter reelt kan stimulere en bæredygtig udvikling. Doanload pdf.

Cebra og NCC
Hvordan opstod Isbjerget? Fremtidens
visionære byggeri kræver åbne samarbejdsformer, digitalisering og respekt for ressourcer. Mød arkitekten og entreprenøren. Download pdf CEBRA, NCC.

Energinet.dk
El bliver fremtidens primære energikilde, og Energinet.dk er sammen med brancheforeningen Dansk Energi i gang med at udarbejde en køreplan for Smart Grid i Danmark. Perspektiverne debatteres. Download pdf.

Innovation Lab
”Outside In Termitter” skaber fremtidens aircon system, slum skaber bæredygtig byudvikling, og selv parkeringstjenesten får smileys. Nye teknologier, koncepter og udviklingsveje vises og diskuteres. Download pdf.

Vinterskolen
Studerende udfordrer eliten og har co-createt tværfagligt imellem arkitektur og konstruktion. Vi præsenterer vores projekt Pier 2, Havnebakkerne, og giver vores syn på fremtiden. Download pdf.

NCC Recycling og Susturb
NCC investerer nu aktivt i at recirkulere bygge- og vejaffald efter vugge til vugge-filosofien. Hør om det nye projekt, og hvordan det griber ind i fremtidens måde at tænke arkitektur på. Download pdf.

House of Futures
Fremtidsinstallationen ”Memories of the Future” er baseret på det tværfaglige projekt In 100 Years, der med støtte fra VELUX Fonden og i samarbejde med 170+ forskere og visonære har tegnet et 100 års perspektiv på bæredygtig udvikling. Se bæredygtigheds film, in100y site.

Praktisk:

Adresse

Isbjerget, Mariane Thomsens Gade 13,
8000 Aarhus C.

Isbjerget bygges på De Bynære Havnearealer af Pension Danmark og med NCC som totalentreprenør. Bygningen står klar til indflytning i marts 2013 og rummer ca. 210 lejligheder. Den er tegnet af CEBRA A/S, JDS Architects, SeARCH og Louis Paillard.

Målgrupper

Bypionerer, beslutningstagere, ledere og medarbejdere fra kommuner, boligselskaber, kulturliv, arkitektur, byggebranchen, forskning
og udvikling.


Projekt partnere:

6 6 partnere

Comments are closed.