Aarhusiansk hæder til Dome of Visions

”Stadsarkitektens Særpris 2013 for midlertidig Arkitektur” tilfaldt Dome of Visions, og det var tilsyneladende en kærkommen opgave for stadsarkitekt Stephen Willacy at begrunde valget. Selve prisuddelingen fandt sted i Dome of Visions 1. oktober 2013, også fordi bygningen netop på Arkitekturens Dag bliver brugt som en form for base i forhold til de mange aktiviteter, der udspiller sig i anledning af Arkitekturens Dag. Bl.a. en imponerende udstilling om arkitektur og arkitekturpriser i Aarhus de seneste 25 år.

pris2 -Vi ønsker at belønne initiativer, der benytter vores by på en ny og spændende måde. Vi ser meget på, om nyskabelserne fremmer den midlertidighed, som vi gerne vil bringe ind i vores by. Derfor er det helt naturligt, at vi i dag belønner Dome of Visions. Den står her jo desværre kun i en begrænset periode. Jeg ville ønske, den kunne stå her i meget lang tid. Jeg har sågar forsøgt at få folk højere oppe i systemet til at købe den, fordi bygningen er meget fremsynet. Vi kan mødes i den og diskutere arkitektur, byudvikling og meget andet, som man måske bedst tænker over, når man er i en bygning som Dome of Visions. Jeg har valgt at præmiere domen, fordi den gør gavn her, og den kommer senere til at gøre gavn andre steder. Det skal belønnes. Hele vejen igennem har samarbejdet mellem kommunen, NCC og arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen været inspirerende. ”Stadsarkitektens Særpris 2013 for midlertidig Arkitektur” går til Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen, lød det fra en begejstret stadsarkitekt, som allerede nu har ladet forstå, at han gerne gæster Dome of Visions, når den i 2014 står i København.

Bred interesse

Martin Manthorpe, direktør i NCC, siger i en kommentar til den særlige pris fra stadsarkitekt Stephen Willacy, at netop det gode samarbejde med kommunen har været en af forudsætningerne for, at Dome of Visions har summet af meget forskelligt liv de seneste godt fire måneder.

-Vi har mærket en kolossal interesse for projektet og har måttet takke nej til en række arrangementer. Simpelthen fordi så mange forskellige aktører har ønsket at bruge domen. Bygningen og dens unikke indeklima skaber en stemning, der tiltaler mange fra vidt forskellige grene af samfundslivet. Når jeg kaster et hurtigt blik på listen over hvem, der har brugt Dome of Visions både på havnen i Aarhus Ø, og da domen stod på Krøyers Plads i København støder jeg på navne som Maersk, DAC, Trentemøller, Brandmændenes Klub, Bestseller og Sten Jørgensen. Vi bliver brugt, fordi man føler sig godt tilpas i Dome of Visions.

Nu er vi så også blevet belønnet, og det vidner om, at mange sætter pris på den nytænkning, Dome of Visions er udtryk for. Det glæder mig, lyder det fra Martin Manthorpe.

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: NXT

Comments are closed.