Danmarks bedste til strategi og ledelse

Det blev fem af NCCs egne elitestuderende, som torsdag 12. april 2012 vandt DM-finalen i GMC (Global Management Challenge). Selve konkurrencen fandt sted i stueetagen i NCC-huset på Østmarken i Gladsaxe.

Download artikel som pdf.

De studerende var således på en form for hjemmebane, men det er helt andre forhold, der har fået guldmedaljen til at lande hos COMBINED, som de fem studerende kalder deres hold. Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Martin Manthorpe, direktør i NCC Construction Danmark A/S.

-Både det vindende hold men sådan set også de syv øvrige finalehold er kendetegnet ved, at forskellige spidskompetencer er bragt sammen og arbejder sammen. Derved opnår du maksimalt udbytte af din indsats, og det har vinderholdet bevist til fulde, siger Martin Manthorpe.
COMBINED går nu videre til den verdensomspændende finale i GMC. Den finder sted i Kiev i Ukraine 16. april 2012.

COMBINED består af Christian Lynge Jacobsen, Michael Brandt Rasmussen, Frederik Zilmer, Tommy Emborg Danielsen og Jesper Brandt Rasmussen.

Forskellige øjne
Når de selv skal sige det, er det netop deres meget forskellige kompetencer, der har sikret dem sejren.
-Vi har bevist, at det er vigtigt at få forskellige øjne på problemstillingerne. Selvfølgelig er vi præget af, at vi har en forholdsvis begrænset erfaring, men når vi lægger kræfterne sammen, bliver vi stærke. Vi er stærke på økonomi, strategi og teknik, populært sagt, og den konstruktion, vores grupper er bygget op omkring, vil helt afgjort kunne bruges i private virksomheder, siger Christian Lynge Jacobsen.

Et andet medlem af COMBINED, Frederik Zilmer, mener, at hans hold ligefrem er delt i to.
-DTUerne ordner det med computerne og lægger regneark og forskellige programmer ind. Og så har du økonomerne fra CBS og Københavns Universitet. De kommer med forudsigelser om markedet. Tilsammen er det et stærkt mix. Husk på, at vi lever i en verden, hvor alt er uhyre specialiseret. Du skal være ekspert indenfor et område. Den brede viden er lidt ude af billedet. Derfor er det af stor betydning, at spidskompetencer bliver samlet i en gruppe – og at man så kan arbejde sammen. Vores uddannelser lægger også op til, at vi skal blive specialister, og når vi så kommer til at arbejde sammen med andre specialister, bliver vi et stærkt hold, vurderer Frederik Zilmer.
Han medgiver dog, at en enkelt kompetence af og til er savnet!

-Engang imellem savner vi nok en leder med det totalt kølige overblik, netop fordi vi er på samme alder og under uddannelse. En, der kan sige, at vi skal i den og den retning. Vi diskuterer meget, vores struktur er helt flad. Sådan noget kan være tidskrævende, siger Frederik Zilmer.

Hjemmebanen
De to fra det sejrende hold, COMBINED, kan godt se, at de har haft en beskeden hjemmebanefordel hos NCC på Østmarken.

-Vi véd, hvor stole og borde står, vi spotter nok også et ledigt grupperum hurtigere end de andre hold, men vi er mest glade for den støtte, NCC har givet os undervejs. Vi har fået opmuntrende mails, og hele gruppen ser frem til at skulle komme hos NCC meget oftere de næste to-tre måneder, konkluderer Frederik Zilmer.

Tekst Søren Egert 12042012

Comments are closed.